Sinds 1998 ben ik begonnen met het zelf maken van wijn. Als ingrediënten worden veelal  inheemse vruchten soorten zoals kersen, vlierbessen, peren, appels, mispels gebruukt. Vooral in de begin jaren heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om hygiënisch te werk te gaan met name het grondig ontsmetten van alle materialen.

De beginselen van het maken van wijn heb ik van mijn oom Gilles geleerd, de eerste wijn die ik samen met hem fabriceerde was appel/peren wijn.  Dit resulteerde in een zoet/zure wijn met een alcohol percentage van maar liefst 12%.

 

Ontsmetting:

Bij het maken / behandelen van wijn is hygiëne een zeer belangrijk onderdeel, zowel de literatuur als collega wijnmakers zullen dit beamen. Alle onderdelen die met wijn (most / sap ) in aanraking komen zullen allereerst moeten worden ontsmet.

 

Mijn logo:

Plateauhoeve Logo

Dit logo is een krijttekening gemaakt door Dhr. Jean Spronck, ik trof hem in de zomer van 2006 boven aan ons dorp in het veld waar hij bezig was deze krijttekening te maken.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het maken fruitwijn danwel het proces met betrekking tot wijn maken neem dan contact middels de contact pagina.